Nedēļas nogale: Misija Strastbūra

Ierados vakarā, secināju, ka nav pareizais numurs un iespējams būs jāmeklē kāda vieta, kur nakšņot šajā pilsētā…

Atradu lieko ciparu, sazinājos ar Anne Cecile… Aizdevos pie viņas, paēdām, papļāpājām, izdevās nogaršot viņas gatavotu šokolādes kūku un Alzasas reģiona vietējo virtuvi…

Gribēju noskaidrot, kur tad īsti notiek 18.februāra balsošana (jā- veselu pusmēnesi neesmu neko šeit rakstījis), bet ieraudzīju uzrakstu darba diena (skatīt bloga vēsturi)… Tomēr pierakstīju numuru- gadījumam piezvanīšu rīt….

No rīta piezvanīju un izrādījās, ka PDF ir neveiksmīgi uzkonstruēts un viss strādā… Paēdām vieglas brokastis, aizbraucām līdz vēstniecībai, izteicu viedokli un devāmies nolikt auto.

Pēc tam ekskursējam pa pilsētu- pirmā pietura saldumu veikals un pēc tam astronomijas pulkstenis baznīcā… 12:30 notiek viss “ekšan”:

Din dong

Vispirms filmiņa par pulksteni (sākotnējā versija 14.gs.), pēc tam arī pats pulkstenis kustas nepārtraukti- eņģeļi griež pulksteņus, apustuļi staigā, gailis dejo… Plus vēl planētas riņķo, saullēkti rēķinās un tml., bet to nav baigi aizraujoši vērot (ja nu vienīgi esam high– tad varbūt).

Tālāk pilsēta- skaisti- man patīk- domāju atgriezties. Kartupeļu pankūkas. Tikšanās ar Gabrielu, kurš nekur nestrādā, bet katru nedēļu hostē CS. Viņam ir tāds pats telefons kā man ar precīzi tādu pašu maciņu… Gluži kā meitenēm ar balles kleitām… vai arī nē.

Pēc tam kafejnīca ar vēl pāris CS biedriem, ar kuriem Anne Cecile laikam bieži iedzer pa kafijai- neslikts paradums, es arī apsveru…

Vakariņas kopār ar Anne Cecile draugiem- Esmu IT starp trim skolotājiem- Angļu valodas, Angļu valodas un Ekonomikas… Interesantas sarunas… Laba paika.

Nakstmiers.

Nākamajā rītā atliek tikai mājupceļš… bija lieliska ned. nogale. Stacijā policija pārbauda manu un apkārtējo cilvēku pasi/IDkartes… Laikam lai neviens bez iemesla netusē stacijā…

Ceļš mājup pēc lieliskas ned. nogales un jādodas mazgāt veļu… tas ir mans stabilākais iknedēļas rituāls…

A bientôt,

Petit bonhomme

Birkas: , , ,

Komentēt